Pranešė kaimynai

Balandžio 13 dieną, 17 val. 31 min., Bendrasis pagalbos centras sulaukė kaimynų pranešimo, kad Kėdainių miesto Kęstučio g. 9-uoju numeriu pažymėtame penkiaaukščiame name, antrajame aukšte esančiame bute ant grindų guli vyresnio amžiaus moteris, kuri nugriuvo ir galimai susižeidė, verkia ir dejuoja.

Pirmame aukšte gyvenantys kaimynai dėstė, kad bandė pas močiutę nueiti, tačiau jos buto durys užrakintos ir jie niekaip negali patekti į vidų padėti moteriai.

Pateko į vidų

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Kėdainių miesto Kęstučio g. 9-uoju numeriu pažymėtame penkiaaukščiame name, antrajame aukšte esančiame bute ant grindų gulėjo vyresnio amžiaus moteris, kuri nugriuvo ir susižeidė, verkė ir dejavo.

Per penkias minutes atskubėję ugniagesiai atliko žvalgybą – stovint prie durų buvo girdimos močiutės aimanos, tad gelbėtojai laužtuvu atvėrė duris ir pateko į butą. Viduje gelbėtojai rado sąmoningą moterį.

Netrukus į įvykio vietą atskubėjo ir medikai bei policijos pareigūnai. 1934 metais gimusi močiutė išvežta į gydymo įstaigą.

Išsaugojo duris

Beje, reikėtų pažymėti, kad ugniagesiai gelbėtojai laužtuvu pasistengė medines buto duris atidaryti taip, kad padarytų kuo mažiau materialinės žalos.

Durys atidarytos ir praktiškai nebuvo net apgadintos, tad močiutę išvežus į ligoninę pareigūnai jas vėl saugiai užrakino.

Ugniagesiai gelbėtojai visuomet į gyvenamąją vietą stengiasi patekti taip, kad būtų padaryta kuo mažesnė žala žmonių turtui.

Prieš keletą dienų prie vieno Kėdainių mieste esančio daugiabučio namo skubėjo ugniagesiai, medikai ir policijos pareigūnai, mat buvo pranešta, kad viename iš butų girdimas senolės šauksmas.

Prašo supratimo

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams, medikams ir policijos pareigūnams dažnai tenka skubėti į pagalbą vienišiems senoliams, įvairių negalių turintiems, ligotiems ar tiesiog vienišiems asmenims.

Statistiškai per metus Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiai per pusšimtį kartų talkina medikams, kad šie galėtų patekti į butus ar namus, kuriuose žmonėms reikalinga pagalba.

Pareigūnų nuomone, būtų labai gerai, kad vieniši žmonės, turintys įvairių negalių ar sunkiomis ligomis sergantys gyventojai galėtų netoli gyvenantiems giminaičiams ar kaimynams patikėti savo namo ar buto raktus, mat tuomet ugniagesiams netektų laužti durų.