Pasak ministerijos, likę laivo įgulos nariai yra sveiki, laivas saugiai prišvartuotas uoste. Pranešama, kad jokių reikalavimų dėl pagrobto Lietuvos piliečio išlaisvinimo sąlygų kol kas negauta.

Pagrobto Lietuvos jūrininko artimieji apie įvykį informuoti.
Su Lietuvos piliečio išlaisvinimu susijusiems veiksmams koordinuoti sudaryta užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio vadovaujama tarpžinybinė darbo grupė.

Lietuvos generalinė prokuratūra dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Anot pranešimo, atsižvelgiant į situacijos jautrumą, suinteresuotos žinybos ir laivo savininkai nuo detalesnių komentarų dėl šio įvykio susilaikys.

Laivybos kompanijos "Limarko" Teisės ir korporatyvinių reikalų departamento direktorius Mindaugas Petrauskas BNS nei patvirtino, nei paneigė, kad buvo užpultas jų kompanijos laivas.

"Šiuo metu nekomentuosime šios informacijos", - teigė jis.

Informaciją apie incidentą gavo ir Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras, bet ir jo atstovai tvirtino jokios informacijos apie tai neteiksią.
Pernai rugpjūtį prie Nigerijos krantų buvo užgrobtas "Limarko" laivas "Saturnas", iš jo pagrobti penki Lietuvos piliečiai. Po vienuolikos dienų jie paleisti, kaip spėjama, sumokėjus išpirką.