Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Prancūzijos karių kontingentą sudarys beveik 300 karių, iš jų apie 200 karių suformuos mechanizuotąją pėstininkų kuopą, dar apie 100 karių vykdys administracines ir logistines užduotis. Prancūzijos kariai sudarys vieną iš manevrinių kovinės grupės kuopų, jie taip pat tarnaus kovinės paramos vienetuose, kovinės grupės štabe.

Planuojama, kad kontingentas bus pilnai dislokuotas liepos mėnesį, o jo pabaigoje bus pasirengęs dalyvauti NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje mokymuose ir pratybose.

Kariai ir technika atvyksta iš Prancūzijos kariuomenės 5-ojo dragūnų bataliono, jie atsigabena kovos tankus „Leclerc“, pėstininkų kovos mašinas VBCI. Prieš atvykstant į Lietuvą visi Prancūzijos kariai buvo patikrinti dėl COVID-19 ir patvirtinti neigiami rezultatai.

Liepos 14-ąją Prancūzijos kariai batalione minės nacionalinę šalies šventę – Bastilijos paėmimo dieną. Ceremonijos metu bus iškilmingai pakeliama valstybinė vėliava, skambės „Marselietė“.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje sudaro daugiau nei 1200 karių. Prancūzijos kariai pakeis Kroatijos kontingento karius.

Tarptautinis NATO batalionas Lietuvoje dislokuotas 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija. Jame tarnauja ir kitų šalių kariai, jie dažnai atvyksta su savo karine technika.