„Puolat ant Puidoko, kad atitraukti dėmesį nuo Žygimanto Pavilionio skandalo“, – buvo rašoma ant vieno iš plakatų.

Protestuotojai laikė Lietuvos Respublikos vėliavos, mojavo ir su Vyčio vėliava. Nesibodėjo atsivesti į piketą ir vaikų.

„Delfi“ primena, kad STT ketvirtadienį pranešė, kad atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo atliktos kratos Lietuvos Respublikos Seime, kitose tyrimui reikšmingose vietose. Buvo atlikta krata Seimo nario M. Puidoko kabinete. Taip pat buvo atlikta jo asmens krata.

Jos metu siekiant paimti tyrimui reikšmingus daiktus (mobiliuosius telefonus), nebuvo vykdyti pareigūnų teisėti reikalavimai ir jiems buvo pasipriešinta. Dėl šios priežasties tyrimui reikšmingi daiktai buvo paimti prievarta.

Žiniasklaidai situaciją ketvirtadienį pakomentavo ir pats M. Maldeikis. Jis teigė, jog kol kas negali atskleisti daugiau įvykio detalių.

„Galiu patvirtinti tai, kas buvo STT pranešime. Šiuo metu esu pasirašęs daug teisės aktų, kad negaliu viešinti visos informacijos, kreipsiuosi artimiausiu metu į prokurorą, kad jei tai jau buvo paviešinta, kad man būtų suteikta galimybė jums papasakoti, kas buvo, kodėl, kaip ir už ką, kiek ir visus kitus dalykus“, – sakė jis.

„Aš labai pasitikiu STT, mačiau, kaip tie pareigūnai dirba. Viskas buvo labai profesionalu ir labai teisinga. Aš manau, kad mes ne toje epochoje gyvename, kad galėtume tokias banalias korupcines schemas (vykdyti, aut. p.)“, – teigė M. Maldeikis.

Jis teigė, kad jam kyšis buvo pasiūlytas prieš mėnesį. M. Maldeikis teigė, kad informaciją apie šį įvykį jis teisėsaugai perdavė iš karto. Parlamentaras M. Maldeikis aptarė ir santykius su M. Puidoku. „Manau, kad jis įsivaizdavo, kad mane neblogai pažįsta, nes mes buvome viename kurse. Jis buvo atėjęs dėl vieno teisės akto projekto, kurį mes teikėme, tai tiek“, – aiškino politikas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. M. Lietuvos Respublikos Seimo patalpose pasiūlė Seimo nariui M. Maldeikiui 50 tūkst. Eur kyšį, už kurį, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ir (ar) atidėtas neribotam laikui Lietuvos Respublikos loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)