O paskutinę dieną vakcinuotojai patyrė tokių incidentų, kokių nebuvo per visus 4 mėnesius.

„Ką tik turėjome tokį incidentą, kai atėjo jaunuolis ir pateikė akivaizdžiai ne savo pasą. Nesutapo gimimo datos, akivaizdžiai matėsi, kad jis yra jaunesnis. Tada gydytojai griebė iš rankų pasą ir pabėgo. Deja, mes negalėjome užfiksuoti, kas jis toks buvo. Tiesiog buvo per mažai laiko“, - „Info dienai“ sakė Nacionalinio kraujo centro vadovas Daumantas Gutauskas.

Vienas paspruko, o kitą galimai pražiopsojo. Reportaže užfiksuotas vyras, anot mobilios komandos, irgi galėjo pateikti ne savo asmens dokumentą. Tačiau įtarimas kilo jį jau paskiepijus.

Darbuotojai suabejojo, ar tikrai vyrui yra 40 metų, kaip dokumente rodo gimimo data.

Netrukus Nacionalinio kraujo centro darbuotojams įtarimą pradeda kelti kiekvienas atėjęs skiepytis.

Pasirodo, kad situacija, kai skiepą gauti bandoma gauti su svetima tapatybe yra pažįstama ir skiepobuso, bei pagrindinio vakcinavimo centro Vilniuje koordinatorei.

„Ateina ne su savo asmens dokumentais, keletas pabėgo, palikę kito žmogaus asmens dokumentą. Kitus esame perdavę policijai. Taip pat į „Litexpo“ vakcinavimo centrą buvo atvykę asmenys visiškai be dokumentų“, - kalbėjo vakcinavimo centro koordinatorė Vaida Danielė.

Pasak V. Danielės, su svetima tapatybe žmonės bando gauti skiepą savo giminaičiams, arba tai daro už pinigus. Tokiems atvejams, anot jos, žmonės pasiryžta dėl Galimybių paso.

„Tie, kurie nenori skiepytis, jie ieško būdų, kaip apeiti vakcinavimo tvarką ir gauti įrašus į e.sveikatą. Suranda žmonių, kurie imasi atsakomybės ir nežiūrint į tai, kad gauna 2-3 skiepus, už pinigus paima kito žmogaus dokumentą ir ateina skiepytis“, - sakė pašnekovė.

Policijos departamentas ragina kilus bet kokiems įtarimams dėl svetimo asmens dokumento, nedvejoti ir iš karto kviesti pareigūnus.

„Iki šios dienos atliekami 3 ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo dokumento pagrobimo ir pasinaudojimo. Už ta gali grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų“, - kalbėjo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Savo ruožtu, vieną tyrimą yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Dėl to, kad klaipėdietis pasiūlė kyšį už suklastotą vakcinacijos nuo COVID-19 įrašą.

Nors pasikreipimų į tarnybą buvo ir daugiau, tik faktų jiems įrodyti pritrūko.