Antradienį už tai numatantį nutarimą vieningai balsavo 96 Seimo nariai.

Opozicinėms Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoms susitarus dėl bendradarbiavimo ir pasirašius bendrą susitarimą dėl opozicijos lyderio, Seimas papildė parlamento valdybos sudėtį.

Frakcijų susitarime įtvirtinta, kad opozicijos lyderio postas bus rotuojamas, atsižvelgiant į frakcijų dydį. Pirmąja šios Seimo kadencijos opozicijos lydere ir Seimo valdybos nare tapo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas, atsižvelgdamas į Seimo statutą, V. Čmilytę-Nielsen įtraukė ir į Seniūnų sueigos sudėtį. Už tai numatantį nutarimą taip pat vienbalsiai pasisakė 99 Seimo nariai.

Seimo narė V. Čmilytė-Nielsen yra Žmogaus teisių, Europos reikalų komitetų narė, ji dirba Etikos ir procedūrų komisijoje.

V. Čmilytė-Nielsen yra šachmatininkė profesionalė, ilgametė Lietuvos nacionalinės rinktinės narė, pasaulinių šachmatų olimpiadų nugalėtoja, 2011 m. - Europos šachmatų čempionė.

Pagal Seimo statutą, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi Statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis.