Su redakcija susisiekė advokato padėjėjas Algirdas Sakalauskas, kuris pasidalijo atviru kliento laišku.

Aiškina blogus darbus daręs, nes siekė gerovės žmonai ir vaikams

„Šiuo metu mano kol kas dar esanti sutuoktinė nusprendė badauti ir apsigyventi palapinėje prie Seimo tokiu būdu protestuodama prieš LR teisingumo sistemą. Atsižvelgiant į tai, kad visuomenėje šis įvykis sulaukė didelio atgarsio ir nemažo žiniasklaidos dėmesio, visuomenė privalo žinoti visapusišką informaciją, kyla poreikis man taip pat pateikti savo situacijos matymą ir vertinimą“, – jame rašo K. Lagodinas.

Visų pirma jis aiškino norintis pabrėžti, kad gyvenime yra padaręs klaidų ir jomis tikrai nesididžiuoja.

„Mano pasirinktas visuomenei ydingas gyvenimo būdas nulėmė tai, kad šiuo metu esu kalėjime. Žinoma, dėl savo padarytų veiksmų nuoširdžiai gailiuosi ir, jeigu tik turėčiau galimybę atsukti laiką atgal, tikrai nebūčiau elgęsis taip, kaip elgiausi. Tačiau yra vienas dalykas, kuriuo save bent jau šiek tiek pateisinu – visus praeityje atliktus blogus darbus dariau siekdamas gerovės žmonai ir vaikams“, – pareiškė vyras.

Tikina, kad žmona veikė kartu

K. Lagodinas laiške aiškina labai mylėjęs savo žmoną, viską daręs dėl šeimos ir jos išsaugojimo.

„Prasidėjus įvairiems tyrimams mūsų atžvilgiu aš ir toliau iš paskutiniųjų bandžiau ir stengiausi dėl savo šeimos prisiimdamas visą atsakomybę už padarytus nusikaltimus sau. Mano sutuoktinė žinojo apie daromus nusikaltimus, mes veikėme kartu. Ir tai yra ne tik mano teiginiai. Tai yra patvirtinta taip pat trijų instancijų Lietuvos teismų“, – dėmesį atkreipė vyras.

Jo teigimu, su žmona jis šiuo metu skiriasi todėl, nes ji ėmė elgtis neadekvačiai, kenkti jam taip esą kenkdama ir jų šeimai.

„Iki šios dienos Vilniaus pataisos namai gauna informaciją iš mano sutuoktinės apie nebūtus dalykus. Pavyzdžiui, kad aš neva įkalinimo įstaigoje naudojuosi internetu ar panašiais dalykais. Dėl to esu perkeliamas į griežto rėžimo sąlygas, o informacijai nepasitvirtinus grąžinamas į įprastas kalinimo sąlygas“, – su kuo neva teko susidurti, pasakojo K. Lagodinas.

Prašo baigti akciją

Viešai jis aiškino prabilęs, nes nori kreiptis į savo sutuoktinę – „skolos yra skolos, tačiau didžiausias turtas yra vaikai“.

„Y. Slušnys pradėjus šią akciją aš negaliu pasinaudoti savo teise bendrauti telefonu su vaikais. Man nėra žinoma, kur yra mano vaikai, kas jais rūpinasi ir aš iš viso rūpinasi. Dėl tavo pasirinkto problemos sprendimo būdo visiems bus tik blogiau. Neversk vaikų kentėti, matyti savo mamą per televizorių ar naujienų portaluose šiame kontekste. Tai yra jiems kenksminga, dėl to kyla didelė rizika jiems patirti patyčias, psichologinį smurtą.

Aš dar kartą prašau – baik šitą akciją, spręsk problemas civilizuotai ir iškelk vaikų interesus aukščiau savųjų. Prašau, atlik savo, kaip motinos, pareigas tinkamai.

Suprantu, kad visuomenėje pasipils komentarai, kad man reikėjo anksčiau galvoti, kad čia aš privedžiau prie tokių aplinkybių ir aš kaltas. Tačiau nuoširdus prašymas nutraukti šį viešą valstybės, mano, savo ir mūsų vaikų žeminimą yra daugiausia, ką galiu šiuo metu padaryti“, – laišką baigė K. Lagodinas