„Baltarusiai tiek Lietuvoje, tiek Baltarusijoe ir toliau kovoja už Baltarusijos teisę būti nepriklausoma valstybe. Šioje kovoje Lietuva mus palaikė ir, tikime, rems ir ateityje. Mums jau daug kartų teko eiti į mitingus prieš Baltarusijos ir Rusijos integraciją su šūkiu „Baltarusija nėra Rusija“. Dabar vėl išeiname ir kviečiame diasporą mus palaikyti.

Lietuva – artimiausia baltarusių sąjungininkė ir pavyzdys, kaip reikia ginti tautinę idėją, meilę tėvynei ir pagerbti savo protėvius. Esame dėkingi Seimui už racionalumą ir įžvalgumą, taip pat tikimės Gitano Nausėdos supratimo apie Baltarusijos žmonių padėtį.“

Lietuvoje gyvena daugiau nei 48 000 baltarusių vyrų ir moterų. Delfi.lt duomenimis, 86% apklaustųjų išvyko bėgdami nuo politinio persekiojimo ir Lietuvą pasirinko dėl jos vykdomos politikos. Tik 10% naudojasi socialinėmis programomis, apie 70% turi stabilų pajamų šaltinį.

Baltarusiškų šaknų turinčios įmonės EPAM ir Wargaming patenka į geriausių IT žaidėjų trejetuką ir tarp 250 didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje. Čia prieglobstį gavę baltarusių vyrai ir moterys kovoja Ukrainos pusėje. Jie yra antra pagal dydį tauta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinėse formacijose po pačių ukrainiečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)