„Rusijos vadovybė pradėjo karinę invaziją į nepriklausomos šalies, Jungtinių Tautų organizacijos narės Ukrainos Respublikos teritoriją, sulaužydama Rusijos tarptautinius įsipareigojimus, tarp jų – ir Budapešto memorandumą, kuriame Rusija kartu su kitomis branduolinį ginklą turinčiomis šalimis įsipareigojo gerbti Ukrainos sienų neliečiamybę bei jos teritorijos vientisumą", - teigiama tautininkų pranešime.

Tautininkų sąjunga teigia, kad Rusijos mėginimas prisidengti buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus prašymu kištis į Ukrainos vidaus reikalus, yra ciniškas melas, atskleidžiantis karinės agresijos įžūlumą ir nusikalstamą pobūdį.

Iškart po tautininkų protesto akcijos prie Rusijos ambasados ėmė rinktis kiti Ukrainą palaikantys piliečiai, raginantys Maskvą patraukti rankas nuo Krymo. Tarp atėjusiųjų buvo konservatorių bei nepartinių žmonių.

Žmonės ėjo aplink Rusijos ambasadą skanduodami šūkius, kuriais palaikoma Ukraina.

Tačiau po protesto akcijų dalis žmonių vyko ne namo, o prie sovietinius laikus menančių Žaliojo tilto skulptūrų, kur irgi reikalavo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsitrauktų.

Protestas prie Rusijos ambasados, kurį organizavo konservatoriai:

Kaip žinoma, Ukrainoje keletą mėnesių protestavo gyventojai, nepatenkinti prezidento Viktoro Janukovyčiaus apsisprendimu nepasirašyti Asociacijos ir laisvosios prekybos susitarimo su Europos Sąjunga.

Malšinti protestuotojų buvo pasiųstos „Berkut" pajėgos, susidūrimų metu žuvo apie šimtą žmonių. Tarpininkaujant Pranūzijos, Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrams Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius sutiko tarstis su opozicija, bet po susitarimo pasirašymo išvyko į Rusiją ir teigia, kad yra neteisėtai atstatydintas iš pareigų.

Rusija iškart ėmėsi veiksmų Kryme, kur yra įkurdinta Rusijos Juodosios jūros karinė bazė. Pusiasalyje buvo užimti oro uostai ir vyriausybiniais pastatai, autonominis regionas ketina rengti referendumą dėl ateities.

Protestas prie Rusijos ambasados, kurį organizavo tautininkai: