„Šiuo metu iš ryto buvo tokios dvi grupės Varėnos pasienio rinktinės saugomame ruože. Tos grupės yra Baltarusijos teritorijoje“, – žurnalistams Medininkuose teigė pasieniečių vadas.

Jis nedetalizavo, kokio dydžio šios grupės, tačiau pabrėžė, kad žmonės į Lietuvą eiti nebando.

„Jie nenori vykti į Lietuvą, mūsų pareigūnai jiems suteikė pagalbą. Jie atsisako eiti į Lietuvą, nors buvo kviečiami“, – kalbėjo R. Liubajevas.

„Tuo pačiu metu Baltarusijos pareigūnai migrantams neleidžia grįžti į Baltarusiją“, – pridūrė jis.

Pasieniečių vadas svarstė, jog migrantai greičiausiai supranta, jog lengvo kelio į Vakarų Europą per Lietuvą jiems nebus, tad paprasčiausiai nori grįžti atgal į Baltarusiją ir vykti į kilmės šalis.

VSAT ketvirtadienį paskelbė užfiksavusi, kaip pasienyje su Baltarusija ties Švenčionių rajonu šios šalies pareigūnai metaliniais skydais stumia 13 migrantų grupę.

Lietuvos pasieniečiai teigia, kad „kelias paras tarp dviejų valstybių išbuvę migrantai atsisakė eiti į Lietuvą, pageidavo grįžti į Baltarusiją ir išvykti namo“, taip pat jie sako reguliariai pristatydavę migrantams maisto bei vandens.

Pasak R. Liubajevo, tai yra bene ilgiausiai prie sienos išbuvusi migrantų grupė.

„Rekordas, kai grupė prie sienos išbuvo beveik savaitę. Ši, man atrodo, ir buvo ta grupė“, – sakė jis.

VSAT atstovas Rokas Pukinskas informavo BNS, kad situacija vyko praėjusios savaitės pabaigoje – šios savaitės pradžioje, o šiuo metu migrantų grupė yra grįžusi į Baltarusijos pusę, Lietuvos pasieniečiai tam nenaudojo fizinės jėgos ar specialiųjų priemonių, išsamesnės informacijos tarnyba nurodė negalinti atskleisti.