Trečiadienio rytą iš Švedijos Klaipėdą keltu pasiekę žmonės buvo informuoti, kas jų laukia: dar prieš kelionę jiems pranešta apie priverstinį karantiną savivaldybių paskirtose patalpose dėl žaibiškai plintančio koronaviruso. Dėl šios žinios keli keleiviai atsisakė plaukti į Lietuvą. Papildoma para savivaldybei suteikė laiko pasiruošti masiniam karantinui, tad nereikėjo apgyvendinti savais automobiliais parvykusių žmonių.

Atvykusiuosius pasitiko policija, sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ir keli sveikatos biuro specialistai. Tiesa, iš anksto pranešta žinia ne visiems parvykusiems buvo raminanti. Keli į viešbutį ant marių kranto nuvežti žmonės ėmė ginčytis, kad nelips iš autobuso, kol jiems nebus pažadėta, kad gyvens visi atskiruose kambariuose.

DFDS kompanijos atstovas Vaidas Klumbys informavo, kad grįžo 38 keleiviai, iš jų maža dalis, vos penki, grįžo ne automobiliais.

„Autobusu žmonės bus nuvežti į viešbutį. Automobiliais atvykę žmonės bus policijos palydėti į savo gyvenamas savivaldybes“, – sako V. Klumbys.

Dalis keleivių, sužinoję apie Lietuvoje priimtą naują tvarką dėl saviizoliacijos, nusprendė nevykti į Lietuvą.

Tuo pačiu keltu į Lietuvą keliavo ir 54 sunkvežimių vairuotojai, kuriems karantino metu saviizoliacijos sąlygos netaikomos, tad iš uosto teritorijos pirmiausia buvo išleisti sunkiasvoriai automobiliai.

Jau policijos pareigūnams pasiruošus palydėti visus atvykusiuosius ir paskirtas vietas, teko kviesti medikus – vienas keleivių, jau pargrįžęs į Lietuvą, pasijuto blogai. V. Klumbio žiniomis, žmogui pamatavus temperatūra, ji kiek viršijo 37 laipsnių skalę, tad keleivius tikrinantis visuomenės sveikatos biuro specialistai nusprendė jį vežti į ligoninę.

Pirmoje dienos pusėję grįžo gana nedaug žmonių. Pasak V. Klumbio, vakare iš Vokietijos laukiama kur kad daugiau. Jie visi informuoti apie priverstinio karantino įsakymą.