Anot T. Tomilino, antradienį įvykęs frakcijos skilimas tėra „techninė problema“, kuri netrukdo „valstiečiams“ tęsti derybų su Tvarka ir teisingumu.

„Mes su partija toliau derėsimės, dirbsime. Mes sprendėm tą klausimą, tikrai daug diskutavome (...). Yra techninė problema, kaip ją spręsim yra įvairių būdų, bet iš tikrųjų manau, kad jie daro viską, kad ta frakcija būtų pilna ir galėtume toliau dirbti“, – „Žinių radijui“ sakė Seimo narys.

Pasak jo, „valstiečiai“ yra suinteresuoti pabirusių „tvarkiečių“ grįžimu į frakciją.

„(...) Gerbiam savo partnerius, jų situacija yra sunki. Manau, kad (jie – ELTA) daro visas įmanomas pastangas, kad frakcijos grįžtų. Mes tikrai jiems netrukdom, negriaunam. Manau, kad jų frakcija tikrai galės atsikurti, esame tuo suinteresuoti, tai yra labai svarbu“, – tikino T. Tomilinas.

Kiek kitokią poziciją dėl galimybės prie derybų stalo sėsti partijai be frakcijos yra anksčiau išsakęs „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis. Atsakydamas į klausimą, ar Darbo partija su dviem Seimo nariais galėtų jungtis prie derybų stalo, yra išreiškęs poziciją, kad jie esą derasi ne su partijomis, bet su frakcijomis, tad jei šios nėra – nėra ir derybų subjekto.

„Derybos vyksta su partijomis, kurios turi frakcijas. Neįsivaizduoju, kaip derėtis su partija, kuri neturi frakcijos. Bet kokiu atveju, tai negalėtų būti mūsų vienų sprendimas – turi spręsti ir kiti koalicijos dalyviai. Šiuo atveju galėčiau pasakyti, kad šalininkas nebūčiau", – praėjusią savaitę Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad antradienį Seimo posėdžio metu Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas įteikė prašymą išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo" frakcijos. Jį patenkinus Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė konstatavo, kad šios frakcijos nebelieka, nes joje nebėra 7 narių.

„Valentinas Bukauskas informuoja, kad prašau nuo 2019 m birželio 25 dienos nebelaikyti manęs Seimo „Tvarka ir teisingumas" frakcijos nariu“, – prašymą perskaitė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

„Frakciją, pagal statuto 38 straipsnį, gali sudaryti nemažiau kaip 7 nariai. Jeigu lieka 6, tai nebelieka frakcijos“, – sakė ji.

Kiek anksčiau „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis teigė, besiviliantis susitarti su Darbo partija, kad frakcijoje liktų ne tik V. Bukauskas, tačiau prie jos prisijungtų ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Tuo metu Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigė, kad kalbos apie derybas nėra buvę.