Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys DELFI tikino, kad baltarusių diplomatai su D.Grybauskaite nebuvo susitikę. „Pas prezidentę nesilankė. Turbūt normalia tvarka lankėsi pas mūsų patarėją iš užsienio grupės Darių Semašką. Tik tiek galiu pasakyti. Pats nemačiau“, - sakė jis.

Užsienio politikos patarėjas D.Semaška atsisakė komentuoti susitikimo turinį. Jis tik pakartojo, kad prezidentė nesimatė su svečiais, o susitikimas su patarėju įvyko baltarusių iniciatyva. E. Bagdonas telefonu išgirdęs DELFI klausimą, pasakė, kad negali kalbėti, nes yra susitikime, bet neatsakė kokiame, ir padėjo ragelį.

Diplomatai iš pastato išėjo apie 15.45 val., tačiau ne pro oficialiai priimamiems svečiams skirtas duris, bet per žiniasklaidos atstovams ir Prezidentūros darbuotojams skirtą įėjimą.

Prezidentė D.Grybauskaitė maždaug iki 14.30 val. dalyvavo moksleivių apdovanojimuose Prezidentūroje.

Prezidentė D. Grybauskaitė atmeta jai taikomą pirmtako – kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus – kritiką dėl politikos Baltarusijos atžvilgiu. Ji yra pareiškusi, kad katastrofa yra ne parodytas draugiškumas kaimyninei valstybei ir paskutiniu Europos diktatoriumi tituluojamam Aleksandrui Lukašenkai, o prieš tai dešimt metų buvusi atsukta nugara. Lietuvos vadovė kritikavo ir Baltarusijoje po rinkimų įvykusi smurto proveržį prieš opoziciją, tačiau griežtai A.Lukašenkos neišsižadėjo.