„Pagal STT įstatymą, direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai. O šio įstatymo 12 straipsnio 1 punktas numato ir atskirą atleidimo pagrindą – pasibaigus kadencijai. Tokiu būdu paskirto direktoriaus kadencija ir įgaliojimai yra susieti. Atkreiptinas dėmesys, kad prezidentė pasirašė dekretą, atsižvelgdama į paties STT direktoriaus prašymą pasitraukti iš užimamų pareigų pasibaigus kadencijai“, - sakė prezidentės patarėjas Jonas Markevičius.

Kaip žinoma, Seimas rugsėjo 18 d. nepritarė Ž. Pacevičiaus atleidimui, nors jo penkerių metų kadencija baigiasi spalio 17 dieną ir pareigūnas pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų. Tuomet parlamentarai abejojo, ar Ž. Pacevičius pats apsisprendė nebekandidatuoti į STT vadovus antrai kadencijai.

Pats Ž. Pacevičius susiklosčiusią situaciją pavadino absurdu: jo teigimu, norint skirti STT direktorių reikia asmens sutikimo eiti pareigas, tuo tarpu jis tokio noro nepareiškė.

Antradienį „tvarkietis“ Julius Veselka taip pat svarstė, kodėl Ž. Pacevičius gali nenorėti dirbti antrą kadenciją.

„Mano požiūriu, tai profesionalas, dirbantis pagal profesiją, turi norėti tęsti tai, kas pradėta. O čia nenori? Ar nenori dėl to, kad politinis elitas nenori, nes kaip kitaip? Savo profesijoje gi garbės reikalas užbaigti darbą, kuris pradėtas. Kur čia priežastys, man neaišku? Ar jis nori eiti dirbti kur nors į žemės ūkį?“, - klausė J. Veselka.