„Šiais metais buvo nemažai to chaoso, įvairių pokyčių, siūlymų, paskui tie siūlymai kai kurie jau buvo atsiimti. Taip, be abejo, neturėtų būti ir ateityje turime galvoti apie biudžeto valdyseną. Mes tikrai esame nusiteikę pateikti siūlymus, kad tokių staigių, paskutinės minutės pasiūlymų būtų kuo mažiau. Tikrai galima įstatymais apriboti tokias galimybes“, – Žinių radijui sakė prezidento vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais S. Krėpšta.

Jis pabrėžė, kad Vyriausybė rimtai žiūri į fiskalinę drausmę ir „visomis išgalėmis“ pateikė Seimui subalansuotą biudžetą.

S. Krėpštos teigimu, Vyriausybės sprendimas papildomų lėšų vaiko pinigams bei kitoms būtinoms išlaidoms paimti iš Kelių ir Klimato kaitos programų yra „visai logiškas“, įvertinus ribotas galimybes.

„Šis veiksmas buvo padiktuotas situacijos sprendimo, kuris, tikėtina, šiandien bus priimtas Seime, didinti vaiko pinigus jau nuo sausio 1 dienos, šiek tiek skirtingai negu siūlė Vyriausybė (...) Viena vertus, tai yra paskutinės minutės naujienos ir pasiūlymai, kita vertus, turbūt šiuo metu Lietuvai naudingiau investuoti ne į asfaltą, bet į žmones, į socialinės atskirties mažinimą“, – aiškino S. Krėpšta.

Prezidento patarėjas mano, kad vis dėlto šalies biudžetas yra per mažas.

„Faktas, kad biudžetas yra mažas, faktas, kad tokio mažo biudžeto nepakanka atsižvelgiant į mūsų šalies išsivystymo lygį ir į mūsų poreikius tiek švietimo, tiek sveikatos, tiek kitose srityse. Reikia labai rimtai mąstyti, kaipgi tą biudžeto „pyragą“ padidinti, čia turėtume ir šešėlį mažinti“, – sakė S. Krėpšta.

Vyriausybei pirmadienį pateikus biudžeto projektą Seimui, premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad Vyriausybė, ieškodama naujų pajamų šaltinių ir balansuodama išlaidas, „išspaudė viską“.

Vaiko pinigams skiriamos lėšos didinamos 40 mln. eurų – nuo kitų metų sausio kiltų iki 60 eurų, daugiavaikėms šeimoms – iki 100 eurų.

Seimas galutinai dėl kitų metų biudžeto balsuos antradienį.