„Prezidentas neskelbė iš anksto apie susitikimą, nes nenorėjo, jog būtų susilaukta papildomo dėmesio. Ir norėjo, kad būtų susikoncentruota būtent į Dieveniškių gyventojus“, – sakė jo patarėja I. Segalovičienė.

Kaip trečiadienį rašė BNS, iš anksto neskelbto vizito metu prezidentas susitiko su miestelio gyventojais ir teigia išklausęs jų pozicijos prieš ketvirtadienį planuojamą susitikimą su politinių partijų lyderiais.

„Susitikimas Dieveniškėse. Rytoj su partijų lyderiais kalbėsime apie vieningą poziciją ir sprendimus migracijos krizei spręsti. Tai nėra vienos Vyriausybės, kelių savivaldybių, ar kelių vietos bendruomenių problema. Tai visos Lietuvos problema, kurią sėkmingai išspręsti galime tik kartu.

Todėl prieš rytojaus susitikimą susitikau su Dieveniškių gyventojais. Tam, kad išklausyčiau jų rūpesčius“, – savo feisbuko paskyroje parašė prezidentas.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau buvo numačiusi iki rugsėjo pirmos apgyvendinti kelis šimtus migrantų – Dieveniškių buvusioje technikos mokykloje.

Tačiau protesto akcijas rengiantys Dieveniškių gyventojai teigia prieštaraujantys migrantų apgyvendinimui miestelio teritorijoje, kadangi vieta, kurioje ketinama apgyvendinti migrantus, yra per porą dešimčių metrų nuo veikiančios mokyklos.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį patikino, kad šiuo metu neketinama vežti migrantų į Dieveniškes, bet miestelio technikos mokykla laikoma kaip rezervinė vieta apgyvendinti užsieniečiams.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)