„A. Merkel karjeros dar tikrai nebaigia - nors buvo paskelbta apie pasitraukimą iš partijos lyderės posto, bet kanclerė planuoja išlikti iki rinkimų 2021 metais. Bet manyčiau, kad pati kanclerė Merkel simbolizuoja tam tikrą naują etapą mūsų santykiuose, nes tokių gerų ir intensyvių santykių dar neturėjome“, - „Žinių radijui“ antradienį sakė patarėjas.

Pasak N. Aleksiejūno, kanclerės vizito Lietuvoje metu rugsėjį buvo galima matyti, kad Vokietiją ir mūsų šalį sieja artimi ryšiai, o šį įsitikinimą sustiprina ne tik Vokietijos karių vadovavimas Lietuvoje dislokuotam NATO batalionui, bet ir stiprėjantys prekybos ryšiai. Per pastaruosius porą metų Lietuvoje investavo tokios Vokietijos pramonės milžinės, kaip „Continental“ ir „Hella“.

„Manau, kad santykiai yra užsimezgę ir jie išliks. Tačiau svarbu, ką jau darome - dirbame, stebime ir bendradarbiaujame su kitais potencialiais lyderiais tiek CDU, tiek ir Žaliųjų partijoje, kuri stiprėja ir kyla. Visi pastarojo meto rinkimai Vokietijoje rodo, kad būtent Žaliųjų partija padidino balsų skaičių“, - aiškino D. Grybauskaitės patarėjas.

Kaip jau rašė ELTA, A. Merkel pirmadienį pranešė, kad 2021-aisiais pasibaigus dabartinei jos kadencijai, ji paliks kanclerės postą. Tokį sprendimą kanclerė priėmė po dar vienų nesėkmingų rinkimų. Nors jos partija, CDU, laimėjo sekmadienį vykusius Heseno žemės rinkimus, tačiau jos pozicijos regione gerokai susilpnėjo.