„Reikėtų jį (J. Narkevičiaus klausimą) traktuoti kaip tam tikrą politinės brandos, atsakomybės ir moralės egzaminą. Manau, kad vis dėlto premjeras turės priimti tą atitinkamą sprendimą“, – ketvirtadienį LRT Radijui sakė Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas J. Neverovičius.

Prezidentas jau ne kartą ragino atstatydinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis.

Prezidento patarėjas sakė, kad J. Narkevičiui kaip asmenybei jau skiriama per daug dėmesio.

„Per daug laiko jam skiriama kaip žmogui, bet visai beveik neskiriama laiko esminėms problemoms spręsti, kurios yra šioje srityje“, – teigė J. Neverovičius.

„Tas trukdo ir ministerijai, trukdo Vyriausybei, trukdo judėti į priekį ir pačiai valstybei“, – pridūrė jis.

Pasak patarėjo, situacija dėl ministro nestabdys esminių darbų Susisiekimo ministerijoje, tačiau „reikalinga tam tikra politinė, moralinė lyderystė“.

„Pagaliau, vadovo klausimas visada svarbus žmonėms, kurie dirba, kad nekeltų tų įtampų ir nebūtų visų abejonių“, – kalbėjo J. Neverovičius.

Premjeras ir valdančioji dauguma sako, kad klausimą dėl J. Narkevičiaus spręs sausio viduryje.