Po Gitano Nausėdos susitikimo su švietimo, mokslo ir sporto ministre trečiadienį jo patarėja teigė, kad, šalies vadovo nuomone, „nepertraukiamas ir kokybiškas ugdymo procesas turi būti mūsų priorietas“.

„Susitikime pabrėžta pagrindinė mintis, kad savanoriškas testavimasis turėtų tapti tokia pasitikėjimo, pasitikrinimo kultūra, ir mes visi turime suvokti, kad testavimasis ir vakcinavimas yra pagrindinė sąlyga tam, kad mes užtikrintumėme visuomenės imunitetą ir turėtumėme galimybes saugiai dirbti kontaktiniu būdu“, – sakė ji.

Pasak patarėjos, G. Nausėda akcentuoja, kad būtina mokytis iš jau įgytos patirties valdant COVID-19 situaciją ir naujais mokslo metais „neturi būti jokių kliūčių“ siekiant užtikrinti vaikų teisę mokyklose mokytis kontaktiniu būdu, kad jie nepatirtų socialinės atskirties, emocinių ir psichologinių trukdžių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė detaliau pristatyti ugdymosi procesą nuo rugsėjo žadėjo trečiadienį popiet, po Vyriausybės posėdžio.

Mokslo metai tiek mokyklose, tiek ir aukštojo mokslo įstaigose nuo rugsėjo pirmosios prasidės kontaktiniu būdu, laikantis nustatytų reikalavimų. Dalis švietimo bendruomenės turės būti pasiskiepijusi arba turėti imunitetą COVID-19. Numatyta, kad net ir prastėjant epidemiologinei situacijai, klasėse liktų pradinukai ir abiturientai. Be kita ko, visiems nepaskiepytiems ir imuniteto neturintiems moksleiviams siūloma periodiškai testuotis, tačiau tai nebus privaloma, o tik rekomenduojama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)