„Kandidatai yra, su jais kalbamasi. Neseniai Lietuva išsiuntė naujus ambasadorius į Rusiją ir Ukrainą. Ką tik išvažiavo ambasadoriai į Ispaniją. Žinoma, kad bus pasikeitimai ir šiose dviejose sostinėse, kai tik prasidės diplomatinis sezonas rudenį“, – LRT teigė vyriausioji patarėja, pabrėždama, kad į Vašingtoną bei Briuselį siunčiamiems ambasadoriams keliami ypač aukšti reikalavimai.

A. Skaisgirytės teigimu, asmenų paskyrimo į šias dvi diplomatines pozicijas galima tikėtis rudenį, tad iki tol, kol dėl ambasadorių paskyrimo nebus galutinai apsispręsta, galimų kandidatų pavardės nebus įvardintos viešai.

„Tol, kol nėra galutinių sprendimų dėl ambasadorių, jų kandidatūros nėra viešai aptarinėjamos. Turėkime mintyje, kad tai nėra vien vidinis Lietuvos reikalas, kad tokios diskusijos yra sekamos paprastai ir kitose šalyse. Per ankstyvas kandidatūrų svarstymas viešai nepadėtų Lietuvos prestižui“, – sakė vyriausioji patarėja ir plačiau nekomentavo viešojoje erdvėje bei valdžios koridoriuose sklandančių kalbų, kad į šiuos postus pretenduoja keli Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Vyriausybės ministrai.