Dabartinę situaciją, kai Gedimino kalno aplinkinės teritorijos yra rezervatas, aplink išsidėstę trys muziejai, dar yra Pilių direkcija, o prevencinius kalno tvarkybos darbus atlieka Nacionalinis muziejus, V. Būdienė prilygino situacijai, kai vaikas turi kelias aukles ir pameta galvą.

Anot Prezidentės patarėjos, dar šią savaitę dėl Gedimino kalno turėtų vykti susitikimai Vyriausybėje.

"Ministras (kultūros ministras Arūnas Gelūnas - ELTA) informavo Prezidentę, kad tariamasi bus, kai baigsis teismų procesai, o po savaitės paaiškės, ar Vilniaus apygardos teismo sprendimas bus apskųstas, ar įsiteisės, tada bus galima galvoti galbūt net apie statuso pakeitimą, tarkime į parką, kaip yra Trakų parkas, ir tiktai paliekant rezervatais ypatingai saugomas teritorijas", - antradienį "Žinių radijuje" kalbėjo V. Būdienė.

Anot šalies vadovės patarėjos, šiuo metu situaciją sunkina tai, kad neaišku, kas atsakingas už Gedimino kalno ir viso rezervato tvarkymą.

"Čia yra daug susipainiojusių dalykų. Deja, mes taip sugebame daug ką suvelti Lietuvoje, kad paskui sunku atpainioti", - konstatavo Prezidentės atstovė.

Kultūros ministras A. Gelūnas yra išsakęs nuomonę, kad Gedimino pilis ir pastatai, kalno papėdės teritorija turėtų priklausyti Nacionaliniam muziejui. Tuo tarpu parkui galėtų būti įkurta Parko direkcija Nacionaliniame muziejuje.