„Sutartis nutrauksiu, jeigu jos bus teisiškai nepagrįstos. Bet yra visi dokumentai, kad jos yra teisiškai tvarkingos, viskas ten yra pagal įstatymus, pagal valstybės tarnybos rekomendacijas. Tai tiesiog tikrai negalėčiau to padaryti ir to nedarysiu ten, kur yra tvarka“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

Ji taip pat teigė nesutinkanti su prezidentės Dalios Grybauskaitės kritika, kad tai, jog už darbus buvo papildomai mokama ir ministerijos darbuotojams, yra „valstybės pinigų plovimas“ ir siekis pasipinigauti. Specialistams, pasak ministrės, apmokėta už papildomą, į jų pareigybes neįeinantį darbą.

Pirmadienį prezidentė susitikime su A.Pabedinskiene išreiškė kritiką dėl 1,45 mln. eurų kainavusios mokslininkų studijos, prie kurios rengimo prisidėjo bei už tai atlyginimą gavo ir ministerijos tarnautojai.

A.Pabedinskienė dar pirmadienį žurnalistams sakė, kad šiuo metu už Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projekto rengimą sumokėta apie 3 mln. litų (0,87 mln. eurų), už likusią dalį studijos esą nėra sumokėta ir sutartys nutrauktos arba yra nutraukiamos. Keturiolikai ministerijos darbuotojų už studijos rengimą, pasak ministrės, sumokėta apie 200 tūkst. litų (apie 58 tūkst. eurų).