„Labai tikiuosi, kad Vyriausybei užteks ryžto priimti reikiamus sprendimus“, – penktadienį Kaišiadorių rajone žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Anksčiau ji buvo paraginusi J.Milių atsistatydinti.

Prezidentė sakė, kad ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius buvo susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Sauliumi Urbanavičiumi, todėl yra „gana detaliai informuotas apie konkrečią situaciją“.

A.Butkevičius anksčiau teigė, kad kitos savaitės trečiadienį Vyriausybė priims sprendimą dėl J.Miliaus nušalinimo, remdamasi STT medžiaga dėl nustatytų korupcijos rizikos veiksnių J.Miliaus vadovaujamoje tarnyboje.

Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Šiame tyrime J.Miliui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu tarnyba. Pats J.Milius neigia savo kaltę. Jis sako, kad „Judex“ verslininkams padėjo laikydamasis įstatymų, ir pabrėžia, kad naujų rinkų paieška bei pagalba eksportuotojams yra jo įprastinis darbas.