„Vertiname, kaip nuosekliai stiprėja visapusis Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimas tiek dvišaliu lygiu, tiek derinant pozicijas svarbiais klausimais Europos Sąjungoje ir NATO. Neabejoju, kad draugiškus mūsų žmonių ryšius sutvirtino ir pasitikėjimo pagrindą tolesnei jų plėtrai suteikė ir sėkmingi aukščiausio lygio dvišaliai vizitai“, – rašoma šalies vadovės sveikinime, kurį cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak Prezidentės, politinei darbotvarkei ir tolesniam valstybių santykių puoselėjimui stiprią paspirtį suteikia klestintys lietuvių ir italų ryšiai daugelyje sričių. Didžiuojamės pastaraisiais metais sulaukę Lietuvoje ypač reikšmingų Italijos ir bendro Italijos ir Lietuvos kultūrinio palikimo parodų, džiaugiamės savo menininkių šių metų Venecijos bienalėje laimėtu „Auksiniu liūtu“.

Prezidentė Italijos vadovui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, santaikos ir gerovės.

„Glaudus mūsų šalių bendradarbiavimas ES ir NATO grindžiamas abipusiu siekiu sukurti tvirtą, saugią ir klestinčią Europą. Lietuva labai vertina nuolatinį Italijos Respublikos vaidmenį nustatant ES politikos prioritetus, kurie didina piliečių saugumą ir solidarumą. Draugiški dvišaliai santykiai tarp mūsų tautų pasižymi ilgamečiais istoriniais ryšiais ir intensyviais kultūriniais mainais. Esu įsitikinęs, kad skatinant glaudesnius žmonių tarpusavio ryšius, atsiras naujų bendradarbiavimo galimybių turizmo, ekonominio ir kitose srityse“, – sakoma premjero sveikinime.