Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius atstatydinti ministrą nusprendė, kai jis paskelbė Seimo rinkimuose dalyvausiantis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Į Vyriausybę S. Skvernelį delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija, bet jis nėra partijos narys.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero tiekimu.

A.Butkevičius pirmadienį atmetė „tvarkiečių“ siūlytą parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą į ministrus. Netrukus po to „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Rolandas Paksas pranešė pateikęs tris naujus kandidatus, bet jų pavardžių neatskleidžia.

L. Graužinienė nedramatizuoja VRM ministro paieškų proceso

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė nedramatizuoja naujo vidaus reikalų ministro paieškų. Esą vyksta normalus politinis procesas, o naujas ministras turėtų paaiškėti šią savaitę.

„Aš tikrai negalvoju, kad čia yra kažkokia ypatinga situacija. Dar nedaug dienų praėjo. Dar ministras Saulius Svernelis dirbo iki šios dienos. (...) Jei pažiūrėsime ir kitų ministrų teikimą, tai ne taip sklandžiai visada viskas būna, turi galimybę ir Ministras Pirmininkas išsakyti savo nuomonę apie būsimą kabineto narį. Tai politinis procesas, kuris neįvyksta per vieną dieną, ir manau, kad šią savaitę šie klausimai bus išspręsti“, - teigė L. Graužinienė interviu „Žinių radijui“.

Loreta Graužinienė

Seimo Pirmininkės teigimu, „galima buvo numatyti, kad p. Gylio kandidatūra nelabai tiks Ministrui Pirmininkui“, tačiau ji nespėlioja, kokias tris pavardes vietoj jo yra pateikę Premjerui Algirdui Butkevičiui „tvarkiečiai“.

„Tikiu, kad šiandien pavardės bus paskelbtos. (...) Reikėtų žmogaus, kuris žinotų sistemos darbą, kad greičiau įsijungtų į sprendimų priėmimą. Nuo to, kad nėra ministro, darbas nesustoja, visa sistema veikia.(...) Policijos daliai koordinuoja ir vadovauja generalinis komisaras su komanda, todėl tikiu, kad Lietuvos žmonės per tas dienas nesijautė nesaugiau negu visada“, - sakė L. Graužinienė.

ELTA primena, kad „tvarkiečių“ į vidaus reikalų ministrus deleguotas S. Skvernelis teikiamas atstatydinti po to, kai pareiškė į Seimo rinkimus eisiąs su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Tvarkiečiai“ vietoj jo buvo pasiūlę parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą, tačiau ji netiko socialdemokratams ir Premjerui.

Po to partija Tvarka ir teisingumas pasiūlė dar tris neįvardijamas kandidatūras.