D.Grybauskaitė iš pradžių planavo į Krokuvą skristi Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu „Spartan“. Bet galiausiai sekmadienį paryčiui buvo nuspręsta, kad skristi per daug pavojinga. Todėl buvo pasirinktas planas B, kitaip tariant, važiuoti į Krokuvą automobiliu. Lydima patarėjo užsienio politikos klausimais Dariaus Semaškos bei apsaugininkų prezidentė iš Vilniaus išvyko sekmadienį prieš 8 val. ryto.

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje prezidentinį automobilį pasitiko kaimyninės šalies policijos eskortas ir nulydėjo iki pat Krokuvos. Beveik 800 kilometrų atstumą D.Grybauskaitė su palyda važiavo kiek daugiau kaip šešias valandas.

Net labai patyrę lenktynininkai, vakar kalbėdami su „Lietuvos rytu“, stebėjosi, kaip greitai mūsų šalies vadovei pavyko pasiekti Krokuvą. Jų įsitikinimu, vidutinis D.Grybauskaitės automobilio greitis turėjo būti apie 150 kilometrų per valandą.

Lietuvos vadovė apie 14 val. buvo prie Švč.Mergelės Marijos katedros, kurioje vyko iškilmingos mišios už L.Kaczynskį ir jo žmoną Marią.

Kaip buvo organizuota kelionė, kiek vairuotojų vežė D.Grybauskaitę ir kokį automobilį jie vairavo, Vadovybės apsaugos departamento vadovas Raimundas Kairys aiškinti atsisakė: „Galiu tik pasakyti, kad užduotį įvykdėme sėkmingai“.