„S. Skvernelis gerai vertinamas vidaus reikalų sistemoje, vertinamas už savo profesionalumą, už didelę patirtį, už ryžtingas reformas policijoje. Prezidentė taip pat labai gerai vertina pastaraisiais metais pasiektą policijos pažangą - tai yra žmogus, pelnęs pasitikėjimą sąžiningu savo darbu. Todėl šis paskyrimas iš tiesų teikia pagrįstų vilčių, jog jam pradėjus vadovauti ministerijai visoje vidaus reikalų sistemoje papūs gaivūs permainų vėjai“, - Žinių radijui antradienį sakė V. Sarapinas.

Pasak jo, prezidentės suformuluotos pirmosios politinės užduotys naujajam ministrui - efektyviai veikti visose jam pavaldžiose srityse: pasienio tarnyboje kovojant su kontrabanda, nelegalia migracija, užtikrinant gyventojų saugumą, taip pat įgyvendinant regioninę politiką.

Kalbėdamas apie naujai paskirtą policijos generalinį komisarą Liną Pernavą, V. Sarapinas sakė, kad iš jo prezidentė tikisi dviejų pagrindinių dalykų - „pradėtų gerų darbų tęstinumo“ ir „žmonių saugumo užtikrinimo“.

„Prezidentė taip pat tikisi, kad naujasis policijos vadovas skirs ypatingą dėmesį kovai su korupcija, taip pat skaidrumui - veiklos skaidrumui, viešųjų pirkimų skaidrumui. Dar vienas prioritetas, be abejo, - pareigūnų profesionalumas, jo gerinimas (...). Pasirinktas policijos veiklos modelis yra tinkamas, tad prezidentė tikisi, kad naujasis policijos vadovas tiek sėkmingai tęs pradėtus darbus, tiek sėkmingai nepristigs šviežių, naujų idėjų“, - sakė jis.

S. Skvernelis ministro pareigas pradės eiti antradienį, davęs priesaiką Seime. Jo vietą generalinio policijos komisaro poste užimantis L. Pernavas iki šiol ėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas.