Su V. Adamkumi Prezidento rezidencijoje Turniškėse, Monika, drauge su laidos vedėja Liepa Rimkevičiene, kalbės ne tik apie Lietuvos laisvės kelią, bet ir apie skautiškomis vertybėmis paremtą gyvenimą, rašoma pranešime spaudai.

Buvęs valstybės vadovas, kadaise davęs skauto Vyčio įžodį, specialiai šiam filmavimui pasipuošė skautiška uniforma ir kaklaraiščiu. Padėkoti Valdui Adamkui ir iškelti šalia jo namų trispalvės, dėvėdama skautišką uniformą atvyko ir vyriausioji portalo Delfi.lt redaktorė. Prieš 25 metus ji taip pat yra davusi vyr. skautės priesaiką.

V. Adamkus, M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir L. Rimkevičienė
„Vilties ir širdžių Prezidentu Valdą Adamkų pavadino ne istorija. Taip jį vadina žmonės. Ir šie epitetai, matyt, labiausiai nusako Prezidento paliktą pėdsaką Lietuvos valdyme. Jo vaidmuo šalies gyvenime dar nesibaigė, nors Prezidento kadencija baigėsi prieš septynerius metus. Šiandien man ypatinga diena, ne tik todėl, kad po daugelio metų pasipuošiau skautiška uniforma, bet ir todėl, kad su V. Adamkumi susitikau ne tik kaip su Prezidentu, bet ir kaip su broliu“ - po filmavimo kalbėjo žurnalistė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Prezidentas Valdas Adamkus skauto priesaiką davė 1946-aisiais, vasario 15 dieną, išeivių stovykloje Bavarijoje, Vokietijoje. Tuo metu būsimam Prezidentui buvo devyniolika. Tuo metu niekas negalėjo nuspėti, kad skautų šūkis „Dievui, Tėvynei ir artimui“ V. Adamkui taps atrama ateityje - ilgus metus puoselėjant lietuvybę už Atlanto, rengiant protesto akcijas prieš Lietuvos okupaciją, buriant aplink save lietuvių bendruomenę, vėliau - vadovaujant mūsų valstybei.

Jaudinantis ir šiltas skautiškas pokalbis apie tai, kas svarbiausia - jau šį sekmadienį per LRT.