Šalies vadovas pasidžiaugė puikiai besiplėtojančiais Lietuvos ir Lenkijos santykiais, kuriuos atspindi ne tik intensyvi politinė partnerystė, bet ir auganti prekyba bei investicijos, sėkmingai įgyvendinami bendri strateginės reikšmės infrastruktūros projektai.

Susitikime su Lenkijos Seimo Pirmininke daugiausia dėmesio skirta paramai Ukrainai, patiriančiai niokojančią Rusijos karinę agresiją. Prezidentas akcentavo, kad teisinga ir tvari taika įmanoma tik Ukrainos sąlygomis – Rusijai išvedus kariuomenę iš visos Ukrainos teritorijos. Akivaizdu, kad Rusija rengiasi ilgam sekinančiam karui, todėl Ukrainai būtina toliau teikti ekonominę, karinę, humanitarinę pagalbą. Šalies vadovas teigė itin vertinantis svarų Lenkijos indėlį, pažymima pranešime.

Prezidentas su Lenkijos Seimo Pirmininke aptarė Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą palaikant Ukrainos iniciatyvas Jungtinėse Tautose, siekiant įsteigti Specialųjį tribunolą agresijos nusikaltimams tirti, ieškant sprendimų, kaip įšaldytą viešą ir privatų Rusijos turtą panaudoti Ukrainos atstatymui.

Valstybės vadovas pažymėjo bendrų Lietuvos ir Lenkijos pastangų, išsaugant Europos istorinę atmintį, kovojant su istorijos perrašymu ir dezinformacija, keliant būtinybę tarptautiniu mastu pripažinti ir įvertinti komunistinių režimų nusikaltimus, svarbą.

Prezidentas pabrėžė vertinantis šalių bendradarbiavimą Liublino trikampio formatu, kuris šiuo metu, tariantis dėl atsako į bendrus iššūkius, įgauna dar daugiau reikšmės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją