Šeštadienį jis apsilankys Kretingoje, Nidoje ir Skuode.

Kretingoje startuos bėgikas Petras Silkinas, kuris iš savo gyvenamojo miesto atbėgs į Vilnių, o referendumo išvakarėse pradės kelionę po Europos sostines. Pasaulio ultramaratono čempionas P.Silkinas ketina aplankyti 44 Europos sostines ir įveikti 19 tūkst. kilometrų. P. Silkino bėgimo finišas numatomas lapkričio 21-ąją Romoje. Italija antrąjį šių metų pusmetį pirmaus ES.

Kaip per prezidento agitacinės kelionės pristatymą penktadienį žurnalistams sakė prezidento referentas Sigutis Jačėnas, prezidentas nori nuvykti į toliau nuo didžiųjų miestų esančius miestelius, taip pat Lietuvos pasienį, kad tiesiogiai bendraudamas su žmonėmis aiškintų narystės ES privalumus.

Kartu su prezidentu vyks Europos komiteto, Žemės ūkio ministerijos konsultantai.

Sraigtasparniu prezidentas leisis į pirmąją kelionę į Žemaitiją ir vėliau į Aukštaitiją. Į kitas vietoves prezidentas vyks automobiliu.

Per rinkimų kampaniją profesionalus lakūnas R.Paksas sraigtasparniu skraidydavo ir į susitikimus su rinkėjais.

Sekmadienį prezidentas lankysis Žemaitijoje, kur iš pradžių su Motinos diena pasveikins Telšiuose gyvenančią savo mamą, dalyvaus šv.mišiose bei tradiciniame klierikų koncerte Žemaitės dramos teatre. Vėliau Kryžių kalne prezidentas pastatys kryželis visos Lietuvos motinoms. Grįždamas iš Žemaitijos prezidentas užsuks į Kauną, kur stebės tarptautinį sportinių šokių varžybų "Gintarinė pora 2003".

Pirmadienį prezidentas lankysis Suvalkijoje. Kudirkos Naumiestyje prezidentas susitiks su vietos gyventojais, pasodins ąžuoliuką, apžiūrės valstybės pasienį, taip pat už ES lėšas statomą Kudirkos Naumiesčio užkardą.

Vėliau prezidentas Kybartuose susitiks su muitinės darbuotojais, o Vištytyje susitiks su tarpsienyje gyvenančiais lietuviai bei sienos apsaugos pareigūnais, dirbančiais Girėnų užkardoje, lankysis prie Lenkijos sienos esančiuose Varteliuose, kur planuojama įrengti perėją.

Antradienį prezidentas lankysis Dzūkijos miestuose Druskininkuose ir Lazdijuose. Pastarajame mieste prezidentas apdovanos moksleivių "Eurorašinių" konkurso nugalėtojus.

Trečiadienį, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, prezidentas lankysis Kaune, kur susitiks su mokytojais-lituanistais, kultūrininkais, apskrities administracijos ir miesto savivaldybės vadovais, žurnalistais.

Iš Kauno prezidentas vyks į Klaipėdą ir, plaukdamas krašto apsaugos laivu, apžiūrės jūros sieną.

Ketvirtadienį skrydžiu į Visaginą, Ignaliną ir Švenčionis prezidentas užbaigs kelionių ciklą. Prezidentas susitiks su Ignalinos atominės elektrinės darbuotojais, vietos bendruomene.

"Taigi, pradedant šeštadienį skrydžiu, paskui važiavimu, plaukimu ir tikrai pėsčiomis eisime per laukus", - sakė S.Jačėnas.

Pasak S.Jačėno, pasibaigus agitacinių kelionių ciklui ketvirtadienį vakare prezidentas telefonu atsakinės į dar abejojančių ar neapsisprendusių Lietuvos gyventojų klausimus.

Ketvirtadienis yra paskutinė agitacijos už ES diena.

S.Jačėnas sakė, kad kelionių programoje yra palikta vietos ir "improvizacijoms".

"Jei važiuodami keliu pamatysime, kad žmonės dirba, tai turėdami laiko, pasistengsime sustoti ir padėti jiems dirbti, nes geriausia agitacija yra darbai, ne tik žodžiai", - sakė prezidento referentas.

Referendumas dėl stojimo į ES vyks gegužės 10-11 dienomis.