„Aš tikrai nesigailiu. Jokių seksistinių intencijų šiame pasakyme nebuvo, bet aš matau, kad visada yra dalis politikų, kurie tik ir laukia kaip galėtų greičiau išplauti iš diskusijos turinį ir leistis į kažkokias detales, gnoseologiniius ginčus apie mano panaudotą metaforą“, – TV3 televizijai trečiadienį sakė G. Nausėda.

„Reikės turbūt kalbėti kaip kompiuteriui – procentais, tarptautiniais terminais (...). Tikrai neketinu barstytis galvos pelenais“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda teigė savo palyginimu siekęs aiškiau perteikti poziciją dėl Lietuvos įsipareigojimų priimant Vokietijos brigadą.

„Aš tikrai nieko blogo neturėjau tai sakydamas. Panaudojau tą metaforą, kad būtų, tiesiog, geriau suprasta tai, ką aš noriu pasakyti – įsipareigojimai, kuriuos mes privalome įvykdyti. Kitaip tariant Lietuvos darbai, kurie šiuo metu yra nepadaryti ir kurių nepadarius nebus galima tikėtis atsakomųjų žingsnių iš Vokietijos kariuomenės pusės“, – teigė šalies vadovas.

Tuo metu Prezidentūra trečiadienį teigė, kad G. Nausėdos komentaru apie Vokietijos kariuomenę ir moteris pasipiktinę politikai galimai siekia nukreipti dėmesį nuo jiems nepatogios temos apie vokiečių brigados dislokavimą Lietuvoje.

Pastarosiomis dienomis įsiplieskus diskusijai dėl Vokietijos įsipareigojimų sustiprinti karinį buvimą Lietuvoje, G. Nausėda interviu BNS teigė, jog Lietuvos interesas yra turėti šios šalies brigadą dislokuotą vietoje, o situaciją palygino su vyro ir moters santykiais.

„Vokietijos kariuomenė, žinote, nėra mergina, kurią galima pakviesti gerai praleisti vakaro prie ežero po atviru dangumi. Tai yra rimta kariuomenė, kuriai reikia pasiūlyti vedybų sutartį ir toje vedybų sutartyje turi būti labai aiškiai numatyti Lietuvos įsipareigojimai, ką mes padarysime, nes kitaip Vokietijos kariuomenė savo įsipareigojimų mums taip pat negalės vykdyti“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovo pasisakymą sukritikavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, kiti politikai, žmogaus teisių gynėjai, visuomenininkai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)