Apie tai prezidentas užsimena sveikindamas popiežių Pranciškų jo išrinkimo aštuntųjų metinių proga, praneša Prezidentūra.

„Lietuva, kaip ir daugelis kitų kraštų, didelėmis vidinėmis pastangomis ir glaudžiai bendradarbiaudama su kitomis šalimis, jau pradeda ruoštis gyvenimui po pandemijos“, – sveikinimo laiške rašo G. Nausėda.

Jis sako, kad valstybės turi solidarizuotis tiek pagalba vakcinomis, tiek ir kovodamos su pandemijos pasekmėmis.

„Manome, kad visi kartu privalome prisidėti prie pažeidžiamesnių kraštų aprūpinimo vakcinomis nuo viruso, padėti ypač paveiktiems kraštams suvaldyti socialinės ir ekonominės krizės pasekmes“, – teigia prezidentas.

Pasak pranešimo, G. Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Šventąjį Tėvą išrinkimo popiežiumi metinių proga, padėkojo už Katalikų bažnyčios indėlį suvaldant pandemiją visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje.

2018 metų rugsėjį popiežius Pranciškus lankėsi Baltijos šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)