Už tai numatantį Seimo nutarimo projektą antradienį balsavo 113 Seimo narių, vienas parlamentaras susilaikė.

V. Adamkui ir R. Durbinui Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę planuojama įteikti šių metų gegužės 17 d.

Vienas didžiausių prezidento V. Adamkaus pasiekimų yra jo didžiulis indėlis į derybas dėl stojimo į svarbiausias Vakarų pasaulio bendrijos institucijas – NATO ir Europos Sąjungą.

Seimo Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisijos pirmininkas Antanas Vinkus, kalbėdamas apie V. Adamkų, pažymėjo jo aukštą politinę kultūrą. „Mes mokėmės iš Valdo Adamkaus valdymo meno“, – sakė jis.

R. J. Durbinas yra JAV senatorius, vienas įtakingiausių lietuvių kilmės amerikiečių JAV politikoje. Senatorius R. J. Durbinas tvirtai rėmė Lietuvą jai siekiant ir įtvirtinant valstybės nepriklausomybę, nuolat padėjo plėtojant Lietuvos ir JAV tarpvalstybinius ryšius, taip pat padėjo Lietuvai integruotis į pasaulio valstybių bendriją.

„Tai istorinė diena, kada pirmą kartą turime garbę ir galimybę Seimo apdovanojimą suteikti šioms iškilioms asmenybėms“, – sakė A. Vinkus.

Aukščiausiu Seimo apdovanojimu – Aleksandro Stulginskio žvaigžde – siekiama įvertinti Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių asmenų laimėjimus ir indėlį, puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė – įteikiamas gegužės 15 d. – Steigiamojo Seimo susirinkimo dieną arba artimiausio Seimo posėdžio metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją