Pasak jos, atlyginimų skirtumus valstybės tarnyboje sumažintų ir juos pagrįstais padarytų Vyriausybės siūloma pertvarka.

„Jeigu Seimas malonėtų pradėti juos (pertvarkos įstatymų projektus – BNS) svarstyti, manau, kad labai didelė dalis tų problemų išsispręstų“, – TV3 televizijai ketvirtadienį transliuotame interviu sakė ministrė pirmininkė.

„Man visa šita Meksika, kur teisėjai nesutinka būti vienoje krūvoje su prokurorais, prokurorai su Specialiųjų tyrimų tarnyba, (...) mane šiek tiek glumina“, – pridūrė ji.

Teismų ir Generalinės prokuratūros vadovybė pastaruoju metu skundžiasi, kad dėl pernelyg mažų ir reikšmingiau nekeliamų atlyginimų tarnybą palieka šių sistemų darbuotojai.

„Aš sakyčiau, kad būtų geriausia, jeigu tos institucijos ne tiek skųstųsi, kaip niekas jų neprižiūri, bet kartą pasakytų tiesiai šviesiai, kad valstybės tarnybos reforma yra seniai pribrendęs reikalas ir būtų labai gerai tą reformą atlikti ne selektyviai, kad išrinktume, štai, teisėjus, nes teisėjai skundžiasi, išrinktume, štai, prokurorus, nes prokurorai skundžasi, ar statutinius pareigūnus, nes jie irgi skudžiasi. Skųstis gali šiaip visi“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji priminė, kad prokuratūra buvo viena pirmųjų, kurios darbo užmokesčio sistema buvo atskirta nuo likusios valstybės tarnybos, nustatant individualius koeficientus.

Ministrė pirmininkė tvirtino, kad jos vadovybės nepasitenkinimą turbūt kelia tai, kad dalies kitų viešojo sektoriaus grandžių darbuotojų algų apskaičiavimo metodika ilgainiui irgi buvo atskirta ir dabar gali būti palankesnė nei prokuratūros.

„Dėl to mes ir sakome – šito reikia vengti“, – teigė Vyriausybės vadovė.

„Turi būti horizontalus sprendimas per visą valstybės tarnybą, kad neatsitiktų taip, kaip dabar yra, kad vienos institucijos kanibalizuoja kitas institucijas“, – pridūrė ji.

Vyriausybės siūloma valstybės tarnybos pertvarka numato tarnautojų algų kėlimą grupėmis, paskutiniosios darbo užmokestis augtų 2024 metais.

Valdantieji praėjusią savaitę atidėjo pertvarkos pateikimą parlamente po nepalankios Seimo teisininkų išvados dėl tarnautojų algų lubų, Vyriausybė projektą šiuo metu taiso.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją