"Kaune, skirtingai galbūt nuo Vilniaus, rinkėjai išreiškė labai ryškiai suformuotą nuostatą, ir dabartinis meras A.Kupčinskas gavo dvigubai daugiau balsų kartu su partijos nariais negu sekantys po jų. Taip nepaisant, kaip dabar atrodo, rinkėjų valios, nemanau, kad tai garantuotų Kaunui gerą perspektyvą, stabilumą ir bendruomenišką supratimą", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Antradienio vakarą susitarta, kad Kauno valdžią formuos penkių politinių jėgų atstovai: "darbiečiai", koalicija "Vieningas Kaunas", socialdemokratai, "darbiečiai" ir liberalcentristai. Kartu Kauno miesto savivaldybėje jie turėtų 22 mandatus iš 41.

Pagal susitarimą, miestui iki šiol vadovavusį konservatorių Andrių Kupčinską mero poste turėtų "Vieningo Kauno" lyderis Visvaldas Matijošaitis. Per sekmadienį vykusius rinkimus 12 mandatų laimėję Kauno konservatoriai į koaliciją neįtraukti.

Dar keturias vietas iškovojo partija "Jaunoji Lietuva", tris - Liberalų sąjūdis.

A.Kupčinskas vadino formuojamą koaliciją "oligarchine" ir sakė neatmetantis galimybės, kad TS-LKD Kaune dirbs opozicijoje.