"Aš taip nekalbėčiau", - antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius, paprašytas įvertinti R.Dagio žodžius apie vienišus tėvus.

Tarptautinės Šeimos dienos proga kalbėdamas apie Šeimos koncepciją socialinės apsaugos ir darbo ministras pareiškė, kad vieniši tėvai ir mamos turi prisiimti kaltę už tai, kad nesugebėjo susitvarkyti savo gyvenimo.

"Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai ar tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai, ar ne? Ar mes gyvename kaip mums patinka, kaip "bambaliai" varinėjamės? Turi žmogus būti atsakingas, ar ne? Vaikui reikia ir tėvo, ir motinos, kad jis užaugtų visavertė asmenybė", - penktadienį kalbėdamas per radijo stotį "Laisvoji banga" pareiškė R.Dagys.

Vyriausybės vadovas A.Kubilius antradienį tvirtino, kad TS-LKD pozicija dėl šeimos "gana aiškiai išdėstyta Vyriausybės ir partijos programoje".

"Niekados negalėjau ir negaliu smerkti žmonių, kuriems likimas galėjo susidėstyti kitaip", - sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar dėl vienišiems tėvams išreikštos nepagarbos R.Dagiui gresia kokia nors nuobauda, premjeras traukė pečiais: "Kokios nuobaudos? Kas gali bausti? Aš tokių dalykų nesvarsčiau."

Išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį įvardijo penkis ministrus, kuriems žada kelti konkrečius reikalavimus prieš nuspręsdama dėl jų tolesnio darbo Vyriausybėje. Tarp jų yra ir R.Dagys.

Premjeras antradienį teigė, kad dabar kalbėti apie galimą ministrų ir konkrečiai socialinės apsaugos ir darbo ministro keitimą - per anksti.

"Dėl atskirų ministrų kalbėsimės po liepos 12 d., prezidentės inauguracijos", - sakė A.Kubilius.