„Kalbant apie dabartinę komisijos vadovę, kiek man teko susidurti anoje kadencijoje, būnant tiek policijos vadovu, tiek vidaus reikalų ministru, tai buvo viena iš komisijos narių, su kuria galima spręsti konstruktyviai problemas“, - žurnalistams pirmadienį teigė S. Skvernelis.

Paklaustas, kaip vertina situaciją VRK, jis tikino problemų nematantis, o dėl pavienių tyrimų į klausimus turi atsakyti pati komisija.

„Man kol kas tikrai nekelia abejonių, o į klausimus dėl atskirų tyrimų, kodėl kažkas buvo padėta į stalčių, pirmiausiai turi atsakyti pati komisijos pirmininkė ir komisija“, - teigė jis.

Ginčai dėl VRK veiklos, kuriuose nepasitenkinimą komisijos veikla reiškia opozicinės partijos, tęsiasi jau kur laiką. Paaiškėjus, kad VRK pirmininkė galimai nuslėpė tyrimo medžiagą, susijusią su „valstiečių“ neteisėta politine reklama, daug kritikos pareiškė tiek Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tiek opozicijoje esančios partijos.

Prezidentė vasario pabaigoje, komentuodama kilusias diskusijas dėl VRK, ragino išsklaidyti visas kylančias abejones ir užtikrinti skaidrumą. Tuo tarpu opozicijoje esančios frakcijos, taip pat abejodamos Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės veiklos skaidrumu, kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, ragindamos L. Matjošaitytę trauktis iš pareigų.

Tačiau V. Pranckietis, susitikęs su VRK vadove, pareiškė, kad yra įtikintas tuo, jog L. Matjošaitytė savo pareigas atlieka gerai.

Toks Seimo Pirmininko įvertinimas buvo sutiktas labai nepalankiai opozicinių partijų lyderių. Naujienų agentūrai ELTA duotose komentaruose politikai teigė, kad V. Pranckiečio pateiktas L. Matjošaitytės įvertinimas buvo vienašališkas, rodantis tik augančią „Agrokoncerno“ įtaką šalies politikoje.

Opozicijos politikai kalbėjo, kad neatmeta galimybės, jog bus pareikštas bendras nepasitikėjimas VRK pirmininke.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl L. Matjošaitytės galimai nusikalstamos veikos. Politikas prašė atlikti tyrimą bei nustatyti, ar L. Matjošaitytė, siekdama naudos sau - tapti VRK pirmininke - mainais į nominaciją ir didžiausios valdančiosios LVŽS frakcijos palaikymą jos kandidatūrai, galimai neįsipareigojo nuslėpti R. Karbauskiui ir LVŽS nepalankų tyrimą bei VRK išvadą.