„Mane labai pozityviai nuteikė mūsų ekspertų ir Lenkijos ekspertų bendras darbas svarstant švietimo klausimus tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Ko mes tikėjomės, ir ką pamatėme labai akivaizdžiai, kad užtenka išminties ir vienoje ir kitoje pusėje suvokti visas aplinkybes“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Abiejų šalių ekspertai sutiko, kad valstybinės lietuvių kalbos egzamino forma lietuviams ir tautinėms mažumoms bus viena - rašinys, o egzamino vertinimo normos pereinamuoju laikotarpiu skirsis. Tai įrašyta darbo grupės pirmadienį paskelbtame baigiamajame pranešime, nors iki šiol Lietuvoje veikiantys lenkų tautinės mažumos politikai reikalavo atšaukti sprendimą ilgainiui suvienodinti lietuvių kalbos egzaminą lietuviams ir lenkams.

„Esu šiek tiek nustebęs dėl Lietuvos lenkų rinkiminės akcijos sprendimo vis tiek organizuoti mitingą. Ką padarysi, aš tikiu, kad išminties rasis vis daugiau ir tarp tos pačios LLRA ateityje (...). Grynas politikavimas vaikų sąskaita yra netoleruotinas dalykas, - kalbėjo A. Kubilius.

Kaip DELFI jau skelbė, švietimo situacija nepatenkintų lenkų mitingas bus pirmas masinis protestas prie Seimo nuo 2009 m. sausio 16-osios riaušių.

Mitinge turėtų dalyvauti iki 5,3 tūkst. žmonių.

Lenkų tautinė mažuma reiškia nepasitenkinimą dėl naujojo Švietimo įstatymo nuostatų.