Ketvirtadienio rytą "Žinių radijui" premjeras, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas sakė, kad socialdemokratų frakcija pasisakys už teisinio imuniteto panaikinimą buvusiai Kauno apygardos teismo teisėjai.

Pasiteiravus, ar valdančioji koalicija balsuos vieningai, A. Butkevičius į šį klausimą atsakyti negalėjo.

"Apie koaliciją aš tikrai nežinau, nes tuo klausimu mes neturėjome susitikimo. Tikiuosi, kad neeilinėje sesijoje mes turėsime pasitarimą, ir aš tada žinosiu, kaip mūsų koalicijos partneriai ruošiasi balsuoti", - kalbėjo politikas.

A. Butkevičiaus vertinimu, šis balsavimas valdančiųjų suskaldyti neturėtų.

"Esame labai jau stipriai per tą trumpą laikotarpį, kai buvo suformuota valdančioji dauguma, išbandyti, vieni kitu pasitikime ir manau, kad tikrai tokių minčių negali būti", - apibendrino Premjeras.

Gruodžio 28-ąją generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę. Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas, primena ELTA.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei; 2012 metų gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Pagal Konstituciją ir Seimo statutą, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.