Trečiadienį Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pareiškė, jog Vyriausybė turėtų išsklaidyti visuomenėje kilusias abejones dėl A.Ignoto tinkamumo tirti šilumos avarijos atvejį Telšiuose.

"Turi visų pirma tas pareigūnas, kuris skyrė, ar tai buvo ministras, ar Vyriausybės sprendimu, šias abejones išsklaidyti - turėtų informaciją patikrinti ir atsakyti į šį klausimą", - trečiadienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkas.

Tačiau A.Brazauskas teigia šiandien neturįs "jokio pagrindo šitaip kalbėti, kaip kalbėjo A.Paulauskas".

Abejonių, jog Telšių šilumos tinklus ištikusios avarijos priežastys gali likti paslaptimi, o kaltininkai - nenubausti, kilo specialios tarpžinybinės komisijos, tirsiančios įvykius Telšiuose, vadovu paskyrus Ūkio ministerijos sekretorių A.Ignotą.

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", už šio pareigūno nugaros šmėžuoja bendrovės "Rubicon group" juodosios buhalterijos šešėlis - joje šalia įspūdingų sumų net kelis kartus įrašyta santrumpa "Ignot.".

Telšių šilumos tinklus eksploatuojanti bendrovė "Litesko" yra glaudžiai susijusi su "Rubicon group". Vienas "Rubicon group" savininkų bei vadovų Andrius Janukonis yra ir "Litesko" valdybos narys bei akcininkas.

Seimo pirmininkas žurnalistams sakė neturįs žinių apie galimus A.Ignoto ir "Rubicon group" ryšius, tačiau pastebėjo, jog Ūkio ministerija, sprendžiant šilumos klausimus, laikosi šilumininkams palankios pozicijos.

"Aš tikrai nežinau nieko, bet man visada kildavo įtarimas, kad, kai buvo ruošiamas Šilumos ūkio įstatymas, Ūkio ministerija akivaizdžiai palaikydavo šilumos tiekėjus", - sakė Seimo pirmininkas.

Parlamento vadovas pripažino, jog, Seime ruošiant Šilumos ūkio įstatymą, jo redakcija nepatenkinti šilumininkai pareiškė jį blokuosiantys per Ūkio ministeriją.

"Kai šilumos tiekėjai trenkė darbo grupėje durimis ir išėjo, priekaištaudami, neva neįsiklausoma į jų nuomonę, o tik į vartotojų nuomonę, buvo pasakyta - jūs rašykit, vis vien mes sugebėsime per Vyriausybę sustabdyti šį projektą", - pasakojo Seimo pirmininkas.

A.Ignoto vadovaujama tarpžinybinė komisija tirs įvykius Telšiuose, kuomet miesto šilumos trasoje įvykus avarijai didžioji dalis Telšių gyventojų praėjusį penktadienį liko be centralizuoto šildymo.

Trečiadienį Telšiuose be šilumos dar buvo likę keli namai.

Praėjusią savaitę Lietuvą pasiekus iš Rusijos atėjusiam šaltam atmosferiniam frontui, įsivyravo speigai, siekę 25-30 laipsnių šalčio.

Per nepilną savaitę Lietuvoje mirtinai sušalo daugiau kaip 10 žmonių, dešimtys nušalo rankas ir kojas.