Kreipimesi prašoma pripažinti, kad posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas pažeidė Seimo statuto nuostatas, taip pat vadovybės prašoma užtikrinti, kad neeilinė sesija „galėtų tinkamai užbaigti savo darbą ir apsvarstyti iniciatorių pateiktus klausimus“.

Pagal opozicijos siūlymą, neeilinė sesija turėtų vykti iki vasario 25-osios, kaip ir planuota.

Neeilinė Seimo sesija inicijuota surinkus 48 parlamentarų parašus.

Į neeilinę sesiją susirinkęs Seimas trečiadienį nepritarė opozicijos pateiktai sesijos darbų programai. Už ją po pateikimo balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 21, susilaikė 44 parlamentarai. Po šio balsavimo Seimas sugiedojo himną ir neeilinė sesija buvo baigta. Dalis dešiniųjų opozicinių frakcijų atstovų himną atsisakė giedoti.

„Seimo posėdžiui pirmininkavęs A. Sysas vienasmeniškai paskelbė, kad nepatvirtinus neeilinės sesijos darbų programos, ši sesija baigta, o Seimo daugumos atstovai sugiedojo Lietuvos himną. Seimas posėdyje pirmu klausimu patvirtino posėdžio darbotvarkę, vadinasi, plenarinis posėdis turėjo būti toliau organizuojamas pagal patvirtintą darbotvarkę, nepriklausomai nuo to, koks Seimo sprendimas buvo priimtas dėl sesijos darbų programos“, – Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešime cituojamas A. Kubilius.

Opozicija taip pat dėl sužlugdytos sesijos žada kitą savaitę pakviesti socialdemokratų lyderį premjerą Algirdą Butkevičių bei Seimo pirmininkę L. Graužinienę į bendrą trijų frakcijų posėdį.

Valdančiųjų atstovai po nutrūkusios sesijos komentuodami savo sprendimą atmesti jos programą tvirtino, kad kai kurie opozicijos siūlomi darbai gali palaukti pavasario sesijos, o kiti yra skirti rinkimų kovai.

Spalį Lietuvoje vyks parlamento rinkimai.

Opozicija sušaukė neeilinę sesiją siūlydama pradėti apkaltos procesą Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteistam šios partijos atstovui Vytautui Gapšiui, taip pat sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, kokia yra Darbo partijos prieš maždaug dešimtmetį neapskaitytų 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) kilmė, pradėti parlamentinius tyrimus dėl galimos korupcijos.