Gaisras spalio 22-ąją įvyko Leipalingio miestelyje, Druskininkų savivaldybės teritorijoje. Vyras nudegė 30 proc. odos ir buvo gydomas ligoninėje, be namų taip pat liko žmona ir dvi dukterys.

Sunkius nudegimus patyręs Erlandas Leonavičius DELFI pats pasakojo apie įvykusį gaisrą.

„Aš keičiau dujų balioną ir nudegiau, sudegė visas namas. Viskas įvyko dėl brokuoto baliono, pradėjo eiti pro jį dujos pilnu pajėgumu, aš dar bandžiau jį užsukti, bet dujos ėjo labai galingai.

Atsisukau ir pamačiau, kad nuo pečiaus ateina ugnies kamuolys. Ir balionas užsidegė, iš jo pradėjo eiti stipri ugnies srovė. Aš likau be kelnių, apdegęs, degančiomis rankomis, išbėgau į kiemą, apsiverčiau ant žemės ir pradėjau rėkti visiems, kad bėkit, nes degame. Sudegė viskas, ką turėjome“, - pasakojo vyras.

Gaisro padariniai

Pasak jo, dabar reikės namą nugriauti ir vėl atstatyti: „Žmonės aukoja, padeda. Bendruomenė suteikė gyvenamą vietą, dabar žmona su vaikais gavo butą šalia dviejų kambarių. Dabar man reikės į sanatoriją, antro laipsnio kūno nudegimai. Dabar labiausiai finansinės pagalbos reikia, nes namą reikės nugriauti iki pamatų ir pastatyti naują. Bet žmonės tikrai labai geraširdžiai, labai dėkoju visiems.“

Norintys paremti šeimą gali aukoti į šią sąskaitą: Audronė Leonavičienė LT42 7300010117411495.