Kaip susitikime su konservatoriais teigė ministrė, Vyriausybei pasiūlymai dėl naujo socialinio modelio bus pateikti vienu paketu, o ne atskirais klausimais (pensijos, nedarbo išmokos, Darbo kodeksas).

Konservatorius Andrius Kubilius pastebėjo, kad greičiau pokyčiai sistemoje būtų įgyvendinami, jei pakeitimai būtų svarstomi atskirai. Pasak jo, pateikus vieną paketą šis galiai sunkiai „praeiti“ Seime.

Kodėl reikia eiti su visu paketu, kai galima atskirus dalykus greitai ir racionaliai priimti, o dėl kitų diskutuoti ilgiau“, - pažymėjo jis.

Tuo metu ministrė aiškino, kad paketas pateikiamas bus dėl to, kad visos jame aprėpiamos socialinės apsaugos ir darbo temos susijusios viena su kita.

„Jei vienoje dalyje yra pabloginimas, tai kitur atsiranda „pagalvė“. Mes turėjome tokį matymą ir į Vyriausybę teiksime visą paketą, o jau Vyriausybė apsispręs“, - teigė ji.

Konservatorių frakcijos atstovai Seime domėjosi, ar su įstatymų pakeitimų pasiūlymais bus pateikiami ir pasiūlymai dėl mokesčių keitimo, tačiau A. Pabedinskienė neatsakė, teikdama, kad tai priklauso nuo Finansų ministerijos.

DELFI primena, kad socialinio modelio diskusijos išsisuko po to, kai visuomenei buvo pristatytas valstybės užsakymu mokslininkų atliktas Darbo santykių ir valstybinio socialinio draudimo teisinis-administracinis modelis. Itin daug diskusijų kilo dėl pasiūlymų keisti Darbo kodekso nuostatas.