Naujos politinės jėgos iniciatorių teigimu, partija užpildys krikdemiškąją, konservatoriškomis vertybėmis paremtą politinę nišą, kurią, pasak idėją palaikančio Vytauto Sinicos, išdavė TS–LKD.

Kvietimą burtis į bendrą naują politinį judėjimą pasirašė apie 40 žmonių, tarp jų ir rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvavęs profesorius Vytautas Radžvilas bei rugsėjį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą Žirmūnų apygardoje kandidatuojantis Dovilas Petkus.

Partijos kūrimo pristatyme nemažai dėmesio buvo skirta šeimos vertybių puoselėjimui.

„Visuotinė tautos valia priimta Konstitucija skelbia, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Lietuva privalo vadovautis šiuo principu. Tik puoselėdami Lietuvą kaip savo šeimą galime padėti jai tapti šalimi, kurioje jos piliečiai trokšta gyventi ir kurti,“ – skelbiama kvietime jungtis prie naujos politinės jėgos.

Kvietime išskiriamos ir kitos vertybės, kuriomis, pasak partijos iniciatorių, grįsta turi būti valstybė: istorinės atminties išsaugojimas, krikščioniškųjų vertybių išsaugojimas, prigimtinių žmogaus teisių ir laisvių saugojimas, valdžios tarnystė visuomenės bendriesiems gėriams, dorybės puoselėjimas, saugojama gamta, inovacijų nauda, atvira valstybė, sąžininga teisė ir kitos.

V. Sinica renginio metu padėkojo TS–LKD už tai, kad, pasak jo, dėl vertybių išdavimo iš tos partijos žmonės bėga bei buriasi į tokį naują judėjimą.

„Pamiršau padėką, ta padėka būtų Tėvynės sąjungai, nėra ką slėpti. (...) Šito viso kvietimo nebūtų ir poreikio jam nebūtų, nišos tam nebūtų, jeigu Tėvynės sąjunga būtų iki šiol dariusi tai, ką deklaravo, ir atstovavusi toms vertybėms, kurias deklaravo ir už kurias ilgą laiką buvo remiama ir renkama didelės visuomenės dalies. Deja, ji to nebedaro,“ – Vilniaus mokytojų namuose surengtame politinės jėgos pristatyme sakė vienas iš partijos iniciatorių V. Sinica.

Iniciatoriai atkreipė dėmesį, kad oficialiai partiją tikisi įkurti iki kitų metų sausio, tačiau, teigė V. Sinica, šiandien padarytas startas – paskelbtas viešas kvietimas norintiems prisijungti.

ELTA primena, kad TS-LKD Priežiūros komitetas birželio pabaigoje sustabdė R. J. Dagio narystę partijoje vieniems metams ir uždraudė kandidatuoti artimiausiuose Seimo rinkimuose, šiam prabilus apie TS-LKD vadovybės atstovų spaudimą dėl jo elgesio priimant Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas. Vėliau pats parlamentaras paskelbė ne tik stabdąs savo narystę partijoje, bet ir atskleidė planus kurti naują konservatizmo idėjomis paremtą politinę jėgą.

Tam, kad Teisingumo ministerijoje būtų registruojama nauja politinė partija, ji turi turėti 2000 steigėjų.