Kaip LRT RADIJUI sako Klaipėdos Jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus, išvaduotas laivas turėtų būti atvilktas į uostą ir apžiūrėtas. Su Kipro vėliava plaukiojantis laivas, kuriame buvo 20 žmonių, ant seklumos užplaukė sekmadienį.

Laivas įkalintas už maždaug 200 metrų nuo kranto.

„Kol kas situacija yra stabili. Šiuo metu prie laivo dirba du vilkikai ir bando tą laivą išjudinti. Darbai vyksta vėžlio greičiu – centimetras po centimetro. Šiaip ir orai trukdo ir laivas yra gerokai sėdęs“, – BNS sakė Klaipėdos uosto atstovė spaudai Dovilė Ringis.

Anot jos, kol kas nėra aišku, kada gelbėjimo darbai bus baigti, tačiau Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus LRT radijui teigė, kad laivas į uostą gali būti atitemptas po pietų.

Šiuo metu uosto akvatorijoje pučia 8-13 metrų per sekundę stiprumo vėjas, pasak D. Ringis, jis stipresnis už uosto ribų, kur yra užplaukęs „Ocean Crown“.

Užplaukusio laivo gelbėjimo darbai prasidėjo antradienį po pietų. Gelbėjimo operacijai vadovauja Nyderlandų kompanija „Smit“. Laivo gelbėjimo planą parengė jo savininkai ir ekspertai. Išvaduotas laivas turėtų būti atvilktas į Klaipėdos uostą ir apžiūrėtas specialistų.

Su Kipro vėliava plaukiojantis 190 metrų ilgio laivas „Ocean Crown“ su 20 žmonių įgula ant seklumos ties antrąja Melnrage užplaukė sekmadienį paryčiais. Tą naktį vėjo stiprumas gūsiais siekė iki 28 metrų per sekundę. Pirminė nelaimės priežastis – laivo pagrindinio variklio gedimas.

Laivas buvo įkalintas maždaug jūrmylės atstumu į šiaurę nuo šiaurinio molo, 200 metrų nuo kranto. Šioje vietoje vandens gylis siekia penkis metrus.