Renginyje bus aptartas euroatlantinės erdvės atsparumo stiprinimas ir demokratinių procesų perspektyvos Baltarusijoje.

Diskusijų dalyviai dalysis įžvalgomis, kaip sustiprinti Vakarų demokratijų atsparumą agresyvėjančių autokratinių režimų akivaizdoje bei kaip padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei ir efektyviau paveikti Baltarusijos režimą, pranešė URM.

Nuo 2008 metų tradiciškai sausio antrąją savaitę rengiamas tarptautinis „Sniego susitikimas“ šiemet buvo atidėtas dėl koronaviruso pandemijos, todėl vyksta vasarą ir organizuojamas virtualioje platformoje.

Dėl šių priežasčių renginys pavadintas „Vidurvasario sniego susitikimu“.

„Autokratiniai režimai nėra amžini ir nepažeidžiami, jie nuolat imasi naujų represijų tam, kad išliktų valdžioje. Tvirtas transatlantinis ryšys ir bendradarbiavimas tarp bendraminčių partnerių yra svarbiausia atrama, atsakant į sisteminės konkurencijos keliamus iššūkius, padedanti išlaikyti mūsų piliečių pasitikėjimą demokratijos veiksmingumu“, – pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Keturioliktajame „Sniego susitikime“ taip pat dalyvaus Estijos, Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai. Iš viso užsiregistravo daugiau nei 100 dalyvių – aukšto rango diplomatai, NATO, Europos Sąjungos ir kitų organizacijų atstovai, parlamentarai, saugumo politikos ekspertai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)