Seimo vadovo teigimu, energetikos ministras, laikinai einantis švietimo ir mokslo ministro pareigas, Rokas Masiulis pradėjo derybas su mokytojais ir ruošiasi jas tęsti, iki bus imtasi konkrečių veiksmų, leisiančių pasiekti rezultatus, kurie tenkintų mokytojus.

„Visos galimybės jau išsemtos, ir daugiau galimybių nėra. Dabar reikia ieškoti galimybių panaudoti vidinius rezervus, kaip kad kalba Rokas Masiulis“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis, paklaustas, ar nebuvo galima kitų metų šalies biudžeto priėmimo atidėti savaitei, per kurią būtų ieškoma sprendimų dėl streikuojančių mokytojų.

Nors Seimas paskutinę savaitę prieš tvirtinant 2019 m. šalies biudžetą priėmė Vyriausybės siūlymą 10 proc. padidinti ikimokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimus, tačiau daugiau papildomų biudžeto resursų mokytojams, V. Pranckiečio nuomone, galimybių skirti nebėra.

Seimo pirmininkas pabrėžė, kad, formuojant šalies biudžetą, negalima išskirti vieno konkretaus sektoriaus, o ir taip atlyginimai mokytojams keliami 20 procentų.

„Aš pats susitikau su septynių mokyklų mokytojais ir direktoriais. Visur klausiau, kokios yra problemos. Atsakymas visur buvo vienareikšmis - įgyvendinimo problemos (naujos sistemos. - ELTA)“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, streikuojančiųjų mokyklų Lietuvoje yra iki 70-ies (3-4 proc.) iš esamų 2 tūkst., ir tai yra didelis skaičius, tačiau derybos su mokytojais tęsiamos ir nebus stabdomos, kol nepavyks susitarti dėl konkrečių sprendimų.