„Tarp buvusių bendrapartiečių arba frakcijos narių, nes frakcijoje yra ir nepartiečių, turiu visai nemažai draugų, ir jie man tą deklaruoja aiškiai, kad prie vieno žmogaus ambicijos įgyvendinimo jie neprisidės“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Pasak jo, R. Karbauskis supainiojo asmeninius ir valstybės interesus.

„Bet aš jaučiu tokį palaikymą ir suprantu, kad tie žmonės žino, jog tie likimai neturi priklausyti nuo vieno asmens kategoriškos ambicijos, pareiškimų. Keturis mėnesius valstybės žmones laikė įtampoje, kad čia nuimsim-nenuimsim, nuimsim-nenuimsim. Tas nuolatinis gąsdinimas – ne valstybės interesas. Valstybės interesas – rimtis, susitelkimas, darbas, programos įgyvendinimas“, – teigė V. Pranckietis.

V. Pranckietis priminė, kad jis pats dar yra „valstiečių“ frakcijos narys, tik suspendavęs narystę.

„Aš formaliai esu frakcijos narys, tik suspendavęs narystę. Iš frakcijos manęs nepašalino, gal dabar išgirdę prisimins, kad dar reikia ir tokį veiksmą pasigarsinti. Mane vis dar įskaičiuoja į tą daugumą, į tuos 75, ir aš tikrai palaikiau ir palaikysiu Vyriausybės programos projektus“, – teigė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu šią savaitę dar neįvyks. G. Kirkilas patvirtino, kad baiminamasi, kad valdančiųjų frakcijoje neužteks reikiamų balsų slaptam balsavimui. Valdantieji, pasirašę tarpfrakcinę sutartį su nauja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“, Seime užsitikrino 76 balsus. Seimo pirmininko atleidimui pakaktų Seimo daugumos – 71 parlamentaro balso.