Seimo valdyba du kartus svarstė tą klausimą, kada ir kaip mums organizuoti ir rengti posėdžius, ir esame padarę grafiką taip, kad visi posėdžiai, kiek jų turėtų būti pagal Statutą, įvyks ir net įvyks daugiau. Praėjusi sesija buvo pratęsta iki vasario mėnesio ir taip pat mes turėjome papildomų dienų, ir tada mums niekas nepriekaištavo, kad mes per daug posėdžiaujame. Mes savo pareigą atliksime, programas įgyvendinsime, mokestiniai įstatymai, jeigu jie keisis, bus priimti iki liepos 1 d.“, - „Žinių radijui” trečiadienį teigė Seimo pirmininkas.

V. Pranckietis taip pat pridūrė esąs patenkintas Seimo komitetų darbu ir džiaugiasi, kad komitetai turi pakankamai laiko apsvarstymams. „Dabar komitetai dirba intensyviai, ir labai gerai, kad yra tokio laiko, kada komitetai neturi būti priversti skubėti apsvarstyti įstatymų projektus eiliniam plenariniam posėdžiui”, - sakė jis.

Sulaukus kritikos dėl per dažnai naudojamos ypatingos skubos tvarkos priimtų įstatymų praktikos, V. Pranckietis sakė, kad tokia tvarka tikriausiai taikoma nebus. Pasak jo, planuojama plenarinius posėdžius baigti iki rugpjūčio pradžios.

ELTA primena, kad kovo pradžioje pavasario sesiją pradėjęs Seimas daro pertrauką. Numatyta, kad Seimo posėdžiai nevyks priešvelykinę savaitę ir antradienį po švenčių.