„Jeigu kalbama apie privačius laiškus, taip, tikėtina, kad būtų Konstitucijos pažeidimas“, - žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo narės Agnės Širinskienės vadovaujamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) trečiadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl paviešinto Prezidentės ir politiko Eligijaus Masiulio susirašinėjimo.

„Manau, kad jeigu yra pagrindo tirti, tai A. Širinskienė turi tokią iniciatyvą ir ji gali tai padaryti. Aš manau, kad ten jau viskas dabar ir taip aišku dėl tų laiškų, bent jau kieno tie laiškai atsakyta, koks turinys - jis matomas. Galbūt daugiau tų laiškų yra - tada taip. Ji pati turi teisę prisiimti tokį rūpestį“, - sakė V. Pranckietis.

Premjeras Saulius Skvernelis nemano, kad reikėtų tirti Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Eligijaus Masiulio susirašinėjimą.

„Manau, kad nebereikia ten nieko tirti. Bent jau nematau jokių priežasčių kažkokiai teisinei atsakomybei, ir manau, kad istorija yra iš esmės baigta, reikia koncentruotis į tuos svarbiausius mūsų valstybei reikalus“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Kaip ELTA jau skelbė, profesorius V. Sinkevičius primena, kad teisėsaugos institucijos labai aiškiai pasakė, jog paviešintame susirašinėjime nėra nieko, kas galėtų būti interpretuojama kaip Konstitucijos pažeidimas. Todėl Seimo nariai, pabrėžė Konstitucijos ekspertas, akivaizdžiai pažeis pagrindinį šalies įstatymą, jei visgi nuspręs imtis parlamentinio tyrimo.

„Pats parlamentinis tyrimas negali būti savitikslis, nes Prezidento atžvilgiu tyrimą galima atlikti tik tada, kai yra pagrindo manyti, kad už Prezidento veiksmus yra galima apkalta. Tik tada įmanomas tyrimas. Kadangi nėra pagrindo apkaltai, parlamentiniai tyrimai Prezidentės atžvilgiu negali būti atliekami“, - Eltai aiškino MRU profesorius.

A. Širinskienė sako, kad parlamentiniu tyrimu tirs ne Prezidentę, bet veikiau viešumoje pasirodžiusias aplinkybes.